רבות נכתב על "חברת השפע" בה אנו חיים.
ג'ון קנט גלבריית מחבר הספר "חברת השפע" שיצא לאור בשנת 1958 (The Affluent Society)
קבע בספרו שמאז אמצע המאה העשרים מתרחשת מהפכה חדשה הפוסט-תעשייתית, הפותחת את "עידן הצריכה". בעוד שב"עידן היצור" הושם הדגש על יצור מוצרי יסוד, מתאפיין "עידן הצריכה" בדגש על יצור מוצרי מותרות ושירותים. גלבריית כינה את החברה הפוסט-תעשייתית בשם "חברת השפע", משום שבזכות הישגי המדע והטכנולוגיה והנהגת מדיניות כלכלית וחברתית מתאימה תקום חברה שבה השפע יהיה נחלת הכלל.
56 שנה אחרי וכולם כבר מבינים שזה לא בדיוק ככה, השפע הכלכלי אינו נחלת הכלל ! למעשה אותו עידן שפע, הפך אותנו ל"צרכנים" שבו "אני קונה משמע אני קיים" ורק בשנים האחרונות קושרים את המשבר הסביבתי – לטביעת הרגל האקולוגית המתעצמת כתוצאה מהצריכה האנושית ההולכת וגדלה.
שלא לדבר על משברים כלכלים שמאלצים את כולנו לעשות הרבה יותר עם מה שכבר יש לנו. חלק בלתי נפרד מצריכה שיתופית וכלכלת שיתוף היא היכולת לקחת משהו קיים ולהפוך אותו לחכם,יעיל ,עונה על צורך קיים /חדש תוך כדי שימוש בטכנולוגיה שמאפשרת לכל זה לקרות.
בשפה המקצועית קוראים לזה underutilized assets
וניתן לקרוא על זה בפוסט שכתבתי בנפרד בנושא: מחתרת הנכסים הלא מנוצלים מהיום לדעת לנצל משאבים קיימים
בצורה מקסימאלית זה לא סתם חסכנות או קמצנות ,יעילות זה סקסי !
חיפוש אחר פתרונות בהם יש גם וגם במקום או ואו הם עידן השפע החדש.
כזו היא אפליקציית http://www.justpark.it אפליקציה המאפשרת ניצול של מקומות חניה בבעלות פרטית לכל דורש בתשלום אטרקטיבי, כך חניה לא מנוצלת הופכת לנכס מניב עבור בעל החניה ופתרון מצוין למחפש החניה. השימוש באפליקציה אינטואיטיבי ופשוט,חוסך כאבי ראש בחיפוש אחרי חניה, או תשלום גבוה לחניון.
במקביל לשימוש החכם בחניה לא מנוצלת, justpark.it מצאו גם דרך לקדם מטרות חברתיות ע"י יצירת מנגנון הכנסות לעמותות ממשאב החניה שלא מנוצל ומאפשרים למשתמשי האפליקציה לבצע תרומות בעצמם.
הנה סרטון של חברה דומה בשם Parking panda, הפועלת בארה"ב, המסביר איך זה עובד: